JBL Artemio 2 posuda

Rezervni dio za Artemio

€ 9,49

(uključ. 25% PDV - bez troškova dostave)

Sadržaj: 1 kom

Očekivana dostava: petak, 24. svibnja, ako naručite do: utorak do 13:00.

Na zalihama imamo još samo 2 komada.

Besplatna dostava u državu: Hrvatska pri minimalnom iznosu od € 49,90.
Više informacija o otpremi i dostavi

Značajke i prednosti

 • savršeno pristaje
 • za JBL Artemio
 • originalni spremnik za prikupljanje

Br. proiz. JBL-6106200, Sadržaj: 1 komad, EAN: 4014162610621

Opis

JBL Artemio 2 posuda je rezervni dio za JBL ArtemioSet. U kombinaciji sa savršeno prilagođenim JBL nastavkom za sito (dostupan zasebno kao JBL Artemio3), može se postaviti ispod spremnika za leglo i artemija se može izravno iscijediti i hraniti mladima.

Za mnoge nedorasle jedinke, Artemia račići su taman dovoljno mali da se mogu pojesti. Svježe izleženi Artemia račići nezamjenjiva su živa hrana za uspješan uzgoj riba s malim gubicima. S jajima Artemia, kao što je JBL ArtemioPur (dostupan odvojeno), ti se račići mogu lako inkubirati prema potrebi. Sadržaj životinjskih bjelančevina pomaže im u postizanju optimalnog rasta i netaknutog imunološkog sustava. Ali čak i izbirljive ribe, kao i one iz divljih lovnih područja, ponekad može biti teško hraniti - ovdje je živa hrana obično metoda izbora. Vrlo male mlade ribe prvo se moraju hraniti protozoama (paramecijem) ili JBL NobilFluidom dok ne postanu dovoljno velike da se mogu nositi s Artemia račićima.

JBL ArtemioPur stavlja se u 2-3 postotnu otopinu kulture napravljenu s posebnom soli kao što je JBL ArtemioSal (dostupan odvojeno) i dobro prozračuje. Artemia račići se tada izliježu nakon 24-48 sati i mogu se hraniti mladi ili uzgajati u rasplodnom spremniku.

Artemia račići uzgajaju se učinkovito i racionalno u posebno dizajniranom inkubatoru u obliku lijevka JBL ArtemioSeta s jakom ventilacijom. Oblik lijevka inkubatora osigurava da se jaja ne mogu smjestiti u mrtve kutove i da se postižu optimalni rezultati valenja. Konstrukcija lijevka kao inkubatora s integriranim odvodnim ventilom u posebno izrađenom postolju čini uklanjanje izleženih Artemia račića vrlo lakim i praktičnim. Oblik spremnika za leglo kao lijevak, zajedno sa snažnom ventilacijom (pumpa za prozračivanje dostupna zasebno ili u JBL ArtemioSet+), omogućuje maksimalnu stopu izlijeganja račića, a time i najučinkovitije moguće hranjenje mladih riba.

Po želji se montirani inkubator može bajunetom pričvrstiti na drugi stalak. Cjevovod zraka može se dalje pomicati od jednog inkubatora do drugog. Ovaj praktični uređaj za širenje zraka osigurava da se nekoliko inkubatora može postaviti u različito vrijeme kako bi se osiguralo da osjetljive mlade ribe budu opskrbljene hranom učinkovito i bez prekida.

Primjena:
JBL ArtemioPur Artemia jaja se izliježu u 2-3 postotnoj otopini soli. To najbolje radi s JBL ArtemioSal (dostupan odvojeno). Ova posebna sol sadrži mikroalge kao prvu hranu i puferski sustav za održavanje optimalne pH vrijednosti. Uzgoj najbolje funkcionira u JBL ArtemioSet-u. Uz posebno dizajniranu posudu za kulturu i pumpu za aerator, ovaj kompletan set sadrži sve potrebne dijelove za praktičnu i učinkovitu inkubaciju. Napunite posudu s 0,5 litara vode i dodajte 10-15g (2 mjerne žličice) JBL ArtemioSal-a i po potrebi 1-3 mjerne žlice JBL ArtemioPur Artemia jaja.

Uz jaku ventilaciju i temperaturu od oko 25°C, račići se izlježu za oko 24 sata. Odgovarajuće sporije na niskim temperaturama. Ventilacija je apsolutno neophodna i osigurava optimalan rezultat izlijeganja kao i potrebnu opskrbu kisikom. Nakon izlijeganja isključite ventilaciju. Račići se zati skupljaju unutar nekoliko minuta na dnu posude, a prazne ljuske jaja na površini vode. Ovisno o planiranoj upotrebi, tada možete prosijati račiće s JBL Artemio3 sitastim umetkom na JBL Artemio2 posudi za sakupljanje i hraniti ih svojim ribama ili ih odvojeno uzgajati.

Naš stručnjak Oliver Knott preporučuje:
Praktična posuda za sakupljanje omogućuje učinkovito i izravno prosijavanje prilikom davanja žive hrane.

Marke (proizvođači): JBL

Iskustva naših kupaca

recenzija na sljedećem jeziku: hrvatski za JBL Artemio 2 posuda

Slični proizvodi:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kupci koji su kupili "Artemio 2 posuda" , kupuju i:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder