JBL ArtemioSet

Živa hrana za slatkovodne i morske ribe

€ 62,99

(uključ. 25% PDV - bez troškova dostave)

Sadržaj: 1 set

Očekivana dostava: utorak, 28. svibnja, ako naručite do: četvrtak do 13:00.

Na zalihama imamo još samo 7 komada.

Besplatna dostava za sljedeću državu: Hrvatska.
Više informacija o otpremi i dostavi

Značajke i prednosti

 • kompletan set za uzgoj žive hrane
 • osigurava optimalan rast ukrasnih ribica
 • jednostavno rukovanje

Br. proiz. JBL-6106000, Sadržaj: 1 set, EAN: 4014162610607

Opis

JBL ArtemioSet kompletan je set za uzgoj žive hrane i sastoji se od uređaja za uzgoj s postoljem i pumpom za prozračivanje, pomoću koje se Artemia račići mogu izleći unutar 24-48 sati. Za mnoge nedorasle jedinke, Artemia račići su taman dovoljno mali da se mogu pojesti. Svježe izleženi Artemia račići nezamjenjiva su živa hrana za uspješan uzgoj riba s malim gubicima. S jajima Artemia, kao što je JBL ArtemioPur (dostupan odvojeno), ti se račići mogu lako inkubirati prema potrebi.

Sadržaj životinjskih bjelančevina pomaže im u postizanju optimalnog rasta i netaknutog imunološkog sustava. Ali čak i izbirljive ribe, kao i one iz divljih lovnih područja, ponekad može biti teško hraniti - ovdje je živa hrana obično metoda izbora. Vrlo male mlade ribe prvo se moraju hraniti protozoama (paramecijem) ili JBL NobilFluidom dok ne postanu dovoljno velike da se mogu nositi s Artemia račićićma. JBL ArtemioPur stavlja se u 2-3 postotnu otopinu kulture napravljenu s posebnom soli kao što je JBL ArtemioSal (dostupan odvojeno) i dobro prozračuje. Artemia račići se tada izlegu nakon 24-48 sati i mogu se hraniti mladima ili uzgajati u rasplodnom spremniku.

U ovom posebno dizajniranom inkubatoru u obliku lijevka, Artemia račići se uzgajaju učinkovito i racionalno uz jaku ventilaciju. Oblik lijevka inkubatora osigurava da se jaja ne mogu smjestiti u mrtve kutove i da se postižu optimalni rezultati valenja. Kompletan set sadrži sve dijelove potrebne za racionalan uzgoj račića.

Moderan inkubator u obliku lijevka s kupolastim poklopcem i postoljem (moguća montaža na zid). Spremnik za sakupljanje i sito za odvajanje račića od slane vode za uzgoj. Pouzdana pumpa perlatora i crijevo za zrak za trenutnu upotrebu.

Konstrukcija lijevka kao inkubatora s integriranim odvodnim ventilom u posebno izrađenom postolju čini uklanjanje izleženih Artemia račića vrlo lakim i praktičnim. Oblik legla u obliku lijevka, zajedno sa snažnom ventilacijom, omogućuje maksimalnu stopu izlijeganja račića, a time i najučinkovitije moguće hranjenje mlade ribe.

Kompletan set se lako može proširiti spajanjem dodatnih inkubatora sa postoljem (JBL Artemio 1). Dobro promišljena konstrukcija poklopca spremnika omogućuje rad mnogih nastavaka sa samo jednom zračnom pumpom. Postavljanjem nekoliko spremnika za leglo u različito vrijeme, moguće je opskrbljivati osjetljive mlade ribe živom hranom svaki dan na zahtjev bez ikakvih prekida.

Primjena:
JBL ArtemioPur Artemia jaja se izlegu u 2-3 postotnoj otopini soli. To najbolje radi s JBL ArtemioSal (dostupan odvojeno). Ova posebna sol sadrži mikroalge kao prvu hranu i puferski sustav za održavanje optimalne pH vrijednosti. Uzgoj najbolje funkcionira u JBL ArtemioSet-u. Uz posebno dizajniranu posudu za kulturu i pumpu za aerator, set sadrži sve potrebne dijelove za praktičnu i učinkovitu inkubaciju. Napunite posudu s 0,5 litara vode i dodajte 10-15g (2 mjerne žličice) JBL ArtemioSal-a i po potrebi 1-3 mjerne žlice JBL ArtemioPur Artemia jaja. Uz jaku ventilaciju i temperaturu od oko 25°C, račići se izlegu za oko 24 sata. Odgovarajuće sporije na niskim temperaturama. Ventilacija je apsolutno neophodna i osigurava optimalan rezultat valenja kao i potrebnu opskrbu kisikom. Nakon izlijeganja isključite ventilaciju.

Račići se sada skupljaju unutar nekoliko minuta na dnu posude, a prazne ljuske jaja na površini vode. Ovisno o planiranoj upotrebi, sada možete prosijati račiće i njima hraniti svoje ribe ili ih uzgajati odvojeno.

Naš stručnjak Oliver Knott preporučuje:
JBL ArtemioMix idealan je za proizvodnju prave količine profesionalne žive hrane i za pružanje mladim ribama najbolji mogući početak života!

Marke (proizvođači): JBL

Iskustva naših kupaca

recenzija na sljedećem jeziku: hrvatski za JBL ArtemioSet

5,0 od 5 zvjezdica
5 zvjezdica 5 zvjezdice
2 (100%)
4 zvjezdica
0 (0%)
3 zvjezdica
0 (0%)
2 zvjezdica
0 (0%)
1 zvjezdica
0 (0%)

2 ocjene

Slični proizvodi:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kupci koji su kupili "ArtemioSet" , kupuju i:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder