JBL BioNitratEX, 100 komada

Bio filterski materijal

€ 27,49

(€ 0,27 / kom, uključ. 25% PDV - bez troškova dostave)

Sadržaj: 100 komada

Očekivana dostava: utorak, 28. svibnja, ako naručite do: četvrtak do 13:00.

Na zalihi

Besplatna dostava u državu: Hrvatska pri minimalnom iznosu od € 49,90.
Više informacija o otpremi i dostavi

Značajke i prednosti

 • biološki filterski materijal
 • učinak stabilizacije vode
 • za uklanjanje nitrata

Br. proiz. JBL-6253600, Sadržaj: 100 komada, EAN: 4014162625366

Opis

JBL BioNitratEx je filtarski medij za upotrebu u vanjskim filtrima u slatkovodnim akvarijima i koristi se za uklanjanje nitrata (NO3), koji dovodi do stvaranja algi.

Prekrasni akvariji bez dosadnih algi
Proces razgradnje ili mineralizacije svih organskih tvari u akvariju (ostaci hrane i biljaka, riblji izlučevine) odvija se kroz faze protein-amonij-nitrit-nitrat. S biološkim filtarskim sustavom koji dobro funkcionira, amonij i nitrit se ne bi trebali otkriti, samo se sadržaj nitrata polako povećava. Nitrat je završni stupanj mineralizacije u akvariju i nije otrovan za ribe u relativno visokim koncentracijama. S jedne strane, nitrat biljke mogu koristiti kao hranjivu tvar, ali ako postoji prevelika količina, on negativno utječe na rast biljaka i može imati negativan utjecaj na dobrobit osjetljivih riba. Vrijednosti iznad 50 mg/l također mogu potaknuti neželjeni rast algi. Stoga biste trebali težiti održavanju vrijednosti ispod 50 mg/l. To se lako može provjeriti s JBL Nitrate Test Set NO3.

Jednostavna primjena
Nitrati i fosfati su glavne hranjive tvari za alge. Ako se jedna ili obje hranjive tvari uklone iz vode, alge više ne mogu rasti.

Međutim, bakterije razgrađuju nitrat samo pod određenim uvjetima; Tek kada više nema kisika, a u isto vrijeme postoji izvor ugljika (hrana za bakterije), bakterije dobivaju kisik iz nitrata i na taj ga način razgrađuju.

Uz JBL BioNitratEx, bakterije se talože na površini kuglica u roku od 4 tjedna i stvaraju gusti biofilm. Ispod biofilma stvara se zona niske razine kisika u kojoj se bakterije zatim prebacuju na "nitratno disanje" i time razgrađuju nitrat (NO3) koji potiče alge. Bio kuglice služe kao hrana oko nitrata kao opskrbljivača kisikom za bakterije. Stoga se bioloptice s vremenom smanjuju (lako se optički provjeravaju) i potpuno nestaju. To traje oko 6-12 mjeseci, ovisno o opterećenju nitratima. Zatim treba ponovno napuniti svježe bio kuglice.

Puževi
Ako mnogo puževa dospije na JBL BioNitratEx kuglice, oni jedu biofilmove na njihovim površinama. Kao rezultat toga, kisik ponovno dospijeva do najnižih slojeva bakterija, koje tada više ne moraju izvlačiti kisik iz nitrata i tako ga razgrađivati. S mnogo puževa stoga može imati smisla staviti JBL BioNitratEx kuglicu u finu vrećicu koja blokira pristup puževima.

Razlika u odnosu na JBL NitratEx:
JBL BioNitratEx djeluje na čisto biološki način putem bakterijske razgradnje nitrata. JBL NitratEx, s druge strane, napravljen je od sintetičke smole koja veže nitrate iz vode (samo slatke vode!) i mijenja ih za bezopasni klorid. (funkcija ionske izmjene). Prednost ovog sustava je što se može brzo koristiti, npr. kako bi voda iz slavine ili bunara bila bez nitrata.

Preporučamo da ne smanjujete razinu nitrata značajno ispod 10 mg/l, jer inače postoji opasnost od stvaranja toksičnog sumporovodika u akvariju.

JBL Nitrat Ex ne može se koristiti izravno u akvarijima s morskom vodom. Međutim, sve vrijednosti nitrata u vodi iz slavine mogu se ukloniti s JBL Nitrat Ex prije mijenjanja vode.

Opseg isporuke: 100 kuglica za smanjenje nitrata u 200-300 litara akvarijske vode

Naš stručnjak Oliver Knott preporučuje:
JBL BioNitratEx osigurava trajno smanjenje nitrata i sprječava stvaranje nepoželjnih algi!

Marke (proizvođači): JBL

Iskustva naših kupaca

recenzija na sljedećem jeziku: hrvatski za JBL BioNitratEX

2 recenzije kupaca u drugim jezicima

5,0 od 5 zvjezdica
5 zvjezdica 5 zvjezdice
4 (100%)
4 zvjezdica
0 (0%)
3 zvjezdica
0 (0%)
2 zvjezdica
0 (0%)
1 zvjezdica
0 (0%)

4 ocjene

hrvatski jezik još nema niti jednu recenziju, ali možete pronaći 2 recenzije na drugim jezicima.


Slični proizvodi:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kupci koji su kupili "BioNitratEX" , kupuju i:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder