JBL NitratEx, 250 ml

Filterska masa

€ 14,69

(€ 58,76 / l, uključ. 25% PDV - bez troškova dostave)

Sadržaj: 250 ml

Očekivana dostava: utorak, 28. svibnja, ako naručite do: četvrtak do 13:00.

Na zalihi

Besplatna dostava u državu: Hrvatska pri minimalnom iznosu od € 49,90.
Više informacija o otpremi i dostavi

Značajke i prednosti

 • prevencija i eliminacija neželjenih algi
 • višestruka upotreba
 • samo za slatkovodne akvarije
 • uklanjanje nitrata

Br. proiz. JBL-6253700, Sadržaj: 250 ml, EAN: 4014162625373

Opis

JBL Nitrat Ex je granulirani filterski medij za upotrebu u vanjskim filterima u slatkovodnim akvarijima i koristi se za uklanjanje nitrata (NO3), koji dovodi do stvaranja algi.

Prekrasni akvariji bez dosadnih algi
Proces razgradnje ili mineralizacije svih organskih tvari u akvariju (ostaci hrane i biljaka, riblji izlučevine) odvija se kroz faze protein-amonij-nitrit-nitrat. S biološkim filtarskim sustavom koji dobro funkcionira, amonij i nitrit se ne bi trebali otkriti, samo se sadržaj nitrata polako povećava. Nitrat je završni stupanj mineralizacije u akvariju i nije otrovan za ribe u relativno visokim koncentracijama. S jedne strane, nitrat biljke mogu koristiti kao hranjivu tvar, ali ako postoji prevelika količina, on negativno utječe na rast biljaka i može imati negativan utjecaj na dobrobit osjetljivih riba. Vrijednosti iznad 50 mg/l također mogu potaknuti neželjeni rast algi. Stoga biste trebali težiti održavanju vrijednosti ispod 50 mg/l. To se lako može provjeriti s JBL Nitrate Test Set NO3.

Posebno filtriranje
JBL Nitrat Ex smanjuje nepoželjno visoke razine nitrata putem ionske izmjene. 250 ml NitratEx veže 9000 mg nitrata unutar nekoliko sati. To otprilike odgovara akvariju od 200 litara (bez ukrasa i opreme cca. 180 litara) s 50 mg/l nitrata. Nakon što se kapacitet isprazni, nitrati se ne ispuštaju natrag u vodu. JBL Nitrat Ex može se ponovno staviti u funkciju jednostavnom regeneracijom običnom soli.

Jednostavna primjena
Ulijte JBL Nitrat Ex u priloženu mrežastu vrećicu i stavite u filter. Dovoljan sloj konca za filtar (JBL Symec micro ili JBL Symec konac za filtar) treba staviti uzvodno da zaštiti JBL Nitrat Ex od grube prljavštine. Ovisno o veličini akvarija i opterećenju nitratima, može se koristiti nekoliko Nitrate Ex vrećica u isto vrijeme. Ako se željena vrijednost (izmjerena JBL Nitrate Test Set NO3) ne postigne unutar dva dana, materijal treba regenerirati i ponovno upotrijebiti. Preporučamo da ne smanjujete razinu nitrata značajno ispod 10 mg/l, jer inače postoji opasnost od stvaranja toksičnog sumporovodika u akvariju. Također se ne preporučuje istovremeno filtriranje kroz treset jer JBL Nitrat Ex veže huminske tvari i druge vrijedne sastojke.

JBL Nitrat Ex ne može se koristiti izravno u akvarijima s morskom vodom. Međutim, sve vrijednosti nitrata u vodi iz slavine mogu se ukloniti s JBL Nitrat Ex prije mijenjanja vode.

Opseg isporuke
1 x 250 ml JBL Nitrat Ex za akvarij od 200 l, uklj. mrežastu vrećicu i kopču za zaključavanje

Naš stručnjak Oliver Knott preporučuje:
JBL Nitrat Ex osigurava brzo uklanjanje nitrata i sprječava stvaranje nepoželjnih algi!

Marke (proizvođači): JBL

Iskustva naših kupaca

recenzija na sljedećem jeziku: hrvatski za JBL NitratEx

1 recenzija kupaca u drugim jezicima

4,5 od 5 zvjezdica
5 zvjezdica 5 zvjezdice
2 (50%)
4 zvjezdica
2 (50%)
3 zvjezdica
0 (0%)
2 zvjezdica
0 (0%)
1 zvjezdica
0 (0%)

4 ocjene

hrvatski jezik još nema niti jednu recenziju, ali možete pronaći 1 recenziju na drugom jeziku.


Slični proizvodi:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kupci koji su kupili "NitratEx" , kupuju i:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder