JBL PhosEx ultra, 340 g

Filterski medij

€ 13,69

(€ 40,26 / kg, uključ. 25% PDV - bez troškova dostave)

Sadržaj: 340 g

Očekivana dostava: utorak, 28. svibnja, ako naručite do: četvrtak do 13:00.

Na zalihama imamo još samo 6 komada.

Besplatna dostava u državu: Hrvatska pri minimalnom iznosu od € 49,90.
Više informacija o otpremi i dostavi

Značajke i prednosti

 • čista i zdrava voda
 • jednostavna primjena
 • uklanjanje fosfata

Br. proiz. JBL-6254100, Sadržaj: 340 g, EAN: 4014162625410

Opis

JBL PhosEx ultra je filtarski medij za upotrebu u vanjskim filtrima u slatkovodnim i morskim akvarijima i ribnjacima, a koristi se za uklanjanje fosfata (PO4) koji dovodi do stvaranja algi.

Čista i zdrava voda
Ostaci biljaka i hrane te produkti metabolizma pogoršavaju kvalitetu akvarijske vode. Dobra kvaliteta vode neophodna je za promicanje zdravlja riba i biljaka u akvariju. To se može postići filtrima za akvarij. Filtri usisavaju vodu iz akvarija i uklanjaju prljavštinu i otpad iz vode. Filteri također nude idealno stanište bakterijama koje razgrađuju onečišćivače i mogu se opremiti različitim materijalima za filtriranje kako bi se postigla određena svrha.

Nepoželjni spojevi fosfora
Fosfor (fosfat) je u prirodnim vodama oskudan (0,001-0,01 mg/l). Biljke su se tijekom duge evolucije prilagodile ovoj situaciji nedostatka i trebaju vrlo malo fosfora za svoj rast. Jake nakupine fosfornih spojeva u akvariju, često 100-1000 puta veće od prirodne vrijednosti, često dovode do eksplozivnog razmnožavanja nepoželjnih algi. Redovita kontrola sadržaja fosfata s npr. JBL Phosphate Test Sets PO4 i pravovremena uporaba JBL PhosEx ultra sprječava ovu opasnost. Vrijednosti od 0,5 mg/l mogu se tolerirati u slatkovodnim akvarijima, a vrijednostima manjim od 0,1 mg/l treba težiti u akvarijima s morskom vodom.

Uz kalcij, fosfor je najvažnija komponenta kostura riba. Ali fosfor također igra važnu ulogu u mnogim metaboličkim procesima, enzimima i drugim vitalnim aktivnim tvarima kao iu radu mišića. Ribe svoje potrebe za fosforom moraju zadovoljiti hranom. Živa i smrznuta hrana prirodno sadrži uravnoteženu količinu fosfornih spojeva.

Jednostavna primjena
Nitrati i fosfati su glavne hranjive tvari za alge. Ako se jedna ili obje hranjive tvari uklone iz vode, alge više ne mogu rasti.

Nije moguće dati općenitu izjavu o vremenu nakon kojeg se kapacitet vezivanja JBL PhosEx ultra iscrpljuje, budući da na količinu spojeva fosfora u akvariju utječu mnogi čimbenici: Mlade ribe koje još rastu izlučuju manje fosfora od odraslih riba. Visok riblji fond uzrokuje više fosfornih spojeva nego nizak. U akvarijima s gustim biljkama koje dobro rastu troši se više spojeva fosfora nego u akvarijima s biljkama koje slabo rastu ili bez njih.

Praktično pravilo: U akvariju od 200 litara koji je opskrbljen s 1 cm ribe po litri vode i nije pretjerano hranjen, sadržaj jednog pakiranja (340 g) JBL PhosEx ultra ostaje aktivan oko 5-6 mjeseci. Međutim, ovo treba redovito provjeravati s JBL Phosphate Test Set PO4.

Primjena
Mrežastu vrećicu s PhosEx ultra treba isprati pod tekućom vodom prije prve uporabe kako bi se uklonile čestice prašine koje se ne mogu u potpunosti izbjeći zbog transporta. Zatim se mrežasta vrećica postavlja između dvije filterske mase u filteru. Bitno je osigurati da ispred i iza PhosEx ultra postoji sloj JBL Symec konca za filtar debljine najmanje 3-4 cm kako bi se spriječilo da se JBL PhosEx previše zaprlja i kako bi se isključile eventualne preostale čestice prašine ući u akvarij. Razine fosfata od 10 mg/l smanjuju se ispod 1 mg/l u vrlo kratkom vremenu. JBL PhosEx ultra treba obnoviti ako se izmjere rastuće razine fosfata.

Za optimalan učinak, JBL PhosEx ultra treba najsporiji mogući protok vode u filtru. Ako protok nije prigušen, mora se očekivati ​​sporije uklanjanje fosfata. PhosEx ultra može uzrokovati blago povećanje udjela karbonata i pH u početnom razdoblju uporabe i stoga ga treba koristiti s oprezom u akvarijima s vrlo mekom vodom i pH vrijednostima ispod 7.

Opseg isporuke:
Masa filtera PhosEx ultra, 340 g, uklj. mrežastu vrećicu, uklj. kopču za zaključavanje

Naš stručnjak Oliver Knott preporučuje:
Razine fosfata od 10 mg/l smanjuju se ispod 1 mg/l u vrlo kratkom vremenu.

Marke (proizvođači): JBL

Iskustva naših kupaca

recenzija na sljedećem jeziku: hrvatski za JBL PhosEx ultra

2 recenzije kupaca u drugim jezicima

5,0 od 5 zvjezdica
5 zvjezdica 5 zvjezdice
2 (100%)
4 zvjezdica
0 (0%)
3 zvjezdica
0 (0%)
2 zvjezdica
0 (0%)
1 zvjezdica
0 (0%)

2 ocjene

hrvatski jezik još nema niti jednu recenziju, ali možete pronaći 2 recenzije na drugim jezicima.


Slični proizvodi:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kupci koji su kupili "PhosEx ultra" , kupuju i:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder