JBL SilicatEx Rapid, 400 g

Filterski materijal za uklanjanje silicija

€ 29,49

(€ 73,73 / kg, uključ. 25% PDV - bez troškova dostave)

Sadržaj: 400 g

Očekivana dostava: utorak, 28. svibnja, ako naručite do: četvrtak do 13:00.

Na zalihi

Besplatna dostava u državu: Hrvatska pri minimalnom iznosu od € 49,90.
Više informacija o otpremi i dostavi

Značajke i prednosti

 • sprječava dijatomeje
 • zajamčena učinkovitost
 • čista i zdrava voda

Br. proiz. JBL-6234700, Sadržaj: 400 g, EAN: 4014162623478

Opis

JBL SilikatEx Rapid je granulirani filtarski medij za upotrebu u vanjskim filtrima u slatkovodnim i morskim akvarijima i koristi se za uklanjanje silicijeve kiseline (silikata) koji dovode do stvaranja dijatomeja.

Čista i zdrava voda
Ostaci biljaka i hrane te produkti metabolizma pogoršavaju kvalitetu akvarijske vode. Dobra kvaliteta vode neophodna je za promicanje zdravlja riba i biljaka u akvariju. To se može postići filtrima za akvarij. Filtri usisavaju vodu iz akvarija i uklanjaju prljavštinu i otpad iz vode. Filtri također nude idealno stanište bakterijama koje razgrađuju onečišćivače i mogu se opremiti različitim materijalima za filtriranje kako bi se postigla određena svrha.

Prekrasni akvariji bez dosadnih algi
Dijatomeje stvaraju smećkaste prevlake na biljkama, tlu i ukrasima. Nastaju kada voda sadrži više od 0,4 mg/l kremene kiseline (silikati – SiO2). Silicijeva kiselina obično se unosi putem vode iz slavine. Kremičnu kiselinu dijatomeje koriste za izgradnju svog kostura. Kako bi se to spriječilo, silicijeva kiselina se jednostavno ukloni iz vode i alge odumiru ili se uopće ne mogu formirati.

Dijatomeje nisu ni otrovne ni štetne. U afričkom jezeru Malawi ili jezeru Tanganyika, oni čak čine dio baze hrane za ciklide koji se hrane rastom. Budući da alge stvaraju smećkaste naslage, koje smatramo neuglednim, želimo ih ukloniti iz akvarija.

Razlika dijatomeje / sluzave alge
Obje skupine algi mogu izgledati vrlo slično. No, ako ih stavite među prste, osjetit ćete razliku: sluzave alge su masne i sluzave čak i nakon dugotrajnog trljanja, dok su dijatomeje i dalje grube na dodir.

Posebno filtriranje
SilikatEx Rapid uklanja silikat iz slatkovodnih i morskih akvarija. Zbog toga su nepoželjne dijatomeje (smeđe ili crvene naslage), koje se često pojavljuju nakon dodavanja slatke vode, lišene svoje hranjive osnove. Dijatomeje se također mogu pojaviti kada se koriste osmozni sustavi bez posebne membrane za uklanjanje silikata. Između ostalog, SilikatEx Rapid također uklanja fosfate i time kontrolira rast drugih algi. Filtarski materijal stvara životne uvjete primjerene biotopu.

Jednostavna primjena
JBL SilikatEx Rapid se puni u univerzalnu filter vrećicu i ugrađuje u filter te je odmah spreman za upotrebu. Sadržaj silikata može se provjeriti JBL silikatnim testom SiO2: Vrijednosti ispod 0,4 mg/l sprječavaju stvaranje dijatomeja. Zajamčena učinkovitost: JBL SilikatEx Rapid veže do 30.000 mg silikata (SiO2)/kg.

Opseg isporuke:
1 x 400 gJBL SilikatEx Rapid za akvarije od 200-400 l, uklj. mrežastu vrećicu i kopču za zaključavanje

Naš stručnjak Oliver Knott preporučuje:
JBL SilikatEx rapid je granulirani filtarski medij za upotrebu u vanjskim filtrima u slatkovodnim i morskim akvarijima i koristi se za uklanjanje silicijeve kiseline (silikata) koji dovode do stvaranja dijatomeja.

Marke (proizvođači): JBL

Iskustva naših kupaca

recenzija na sljedećem jeziku: hrvatski za JBL SilicatEx Rapid

4 recenzije kupaca u drugim jezicima

5,0 od 5 zvjezdica
5 zvjezdica 5 zvjezdice
5 (100%)
4 zvjezdica
0 (0%)
3 zvjezdica
0 (0%)
2 zvjezdica
0 (0%)
1 zvjezdica
0 (0%)

5 ocjene

hrvatski jezik još nema niti jednu recenziju, ali možete pronaći 4 recenzije na drugim jezicima.


Slični proizvodi:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kupci koji su kupili "SilicatEx Rapid" , kupuju i:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder