JBL ProAquaTest Lab

Set za ispitivanje vode

€ 104,99

(€ 82,67 / kg, uključ. 25% PDV - bez troškova dostave)

Sadržaj: 1 set

Očekivana dostava: utorak, 28. svibnja, ako naručite do: četvrtak do 13:00.

Na zalihi

Besplatna dostava za sljedeću državu: Hrvatska.
Više informacija o otpremi i dostavi

Značajke i prednosti

 • jednostavna i sigurna kontrola parametara vode u akvarijima
 • određuje pH vrijednost, karbonatnu tvrdoću, ukupnu tvrdoću, amonij/amonijak, nitrit, nitrat, fosfat, željezo, bakar, silikat, kisik i CO2
 • dodajte reagense u uzorak vode, a zatim usporedite s tablicom boja
 • sustav usporedbe uzima u obzir boju vode
 • sadržaj CO2 određuje se preko pH vrijednosti i KH vrijednosti pomoću tablice
 • bočice s reagensima imaju dječju zaštitu, plastična kutija je vodootporna

Tražite li odgovarajuće dijelove za ovaj proizvod?

Br. proiz. JBL-2408400, Sadržaj: 1 set, EAN: 4014162240842

Opis

JBL ProAqua Test Lab je opsežan set za testiranje vode s 13 različitih testova za analizu vode iz slavine i slatke vode u akvarijima.

Voda nije samo voda. Čak i kišnica upija zagađivače i kada prodre u podzemnu vodu, obogaćuje se drugim tvarima od kojih nisu sve prikladne za korištenje u akvarijima. Konstantno praćenje vrijednosti vode u akvariju, posebno kod postavljanja novog, glavni je prioritet za uspješnu akvaristiku. Uz ProAqua Test Lab, JBL nudi mogućnost brzog i preciznog određivanja 13 najvažnijih vrijednosti vode sami u kućnom laboratoriju. Zahvaljujući priloženim detaljnim uputama za korištenje upotpunjenih sa savjetima, testiranje vode je dječja igra. Svi potrebni materijali kao što su reagensi za testiranje, štrcaljka za doziranje, kivete, mjerne žlice i kartice s bojama uključeni su u opseg isporuke. Testni reagensi mogu se kupiti zasebno.

Sljedeći testovi uključeni su u opsežni slučaj ispitivanja vode JBL ProAqua Test Lab:

JBL ProAqua Test KH
Ovisno o podrijetlu, voda sadrži različite količine različitih mineralnih soli zbog prirode supstrata. Velik dio otopljenih soli čine zemnoalkalijski i alkalni hidrogenkarbonati. Zajedno s karbonatima i ugljikovim dioksidom (CO2), hidrogenkarbonati čine važan puferski sustav koji sprječava opasno visoke fluktuacije pH vrijednosti u vodi. Izmjerena karbonatna tvrdoća (KH) daje ukupnu koncentraciju bikarbonata u vodi i stoga može u rijetkim slučajevima (kada su prisutni uglavnom alkalni bikarbonati, kao u istočnoafričkim jezerima) biti veća od ukupne tvrdoće gdje se uzimaju samo zemnoalkalne soli u račun. Većina slatkovodnih riba i biljaka u akvariju može se uspješno držati s karbonatnom tvrdoćom od oko 5-16°dH. Za optimalnu gnojidbu CO2, međutim, karbonatna tvrdoća ne smije biti ispod 5° dH. U nedostatku CO2 osobito vodene biljke i alge troše hidrogenkarbonat (biogena dekalcifikacija) zbog svoje brze asimilacije tijekom fotosinteze i tako mogu povećati pH vrijednost opasno za ribe (preko 10).

JBL ProAqua Test GH
Ovisno o podrijetlu vode sadržane su različite količine mineralnih soli zbog utjecaja prirode podloge. Prema definiciji, ukupna tvrdoća je ukupna koncentracija svih zemnoalkalijskih iona u vodi. Ukupnu tvrdoću uvelike tvore soli kalcija i magnezija. Većina riba i biljaka uspjeva u okolini s ukupnom tvrdoćom od 5-25° dH.

JBL ProAqua Test pH 3-10/ pH 6,0-7,6/ pH 7,4-9,0
Održavanje odgovarajuće pH vrijednosti što je moguće konstantnijom važan je preduvjet za dobrobit svih vodenih organizama. Iznad svega, nagle fluktuacije treba izbjegavati pod svaku cijenu. Osim toga, mnoge tvari otopljene u vodi podložne su promjenama koje ovise o pH. Na primjer, količina CO2 koja se može otopiti u vodi izravno je povezana s pH vrijednošću. pH vrijednost stoga može poslužiti kao jednostavna kontrolna varijabla za prilagodbu sustava CO2 gnojiva, pod uvjetom da u vodi nema drugih kiselina koje utječu na pH vrijednost (npr. huminske kiseline) osim CO2. Optimalna koncentracija CO2 za biljke i bezopasna za ribe postiže se pri pH vrijednosti od oko 6,8-7,3. Karbonatna tvrdoća ne smije biti ispod 4° dH. Točno mjerenje pH također može biti važno i za posebne primjene, npr. kod uzgoja riba. Ovdje se također koristi JBL PRO AQUATEST pH 6.0-7.6. Optimalna pH vrijednost za držanje većine slatkovodnih riba i biljaka je u neutralnom rasponu oko 7. Međutim, postoje i slatkovodne ribe kojima je potrebna blago kisela ili lužnata voda. Za posebno precizna mjerenja pH vrijednosti, tu je JBL PRO AQUATEST pH 6.0-7.6 (također za provjeru oplodnje CO2) za slatkovodne akvarije, koji je prilagođen relevantnim pH rasponima, i JBL PRO AQUATEST pH 7.4 za akvarije s morskom vodom i vrtna jezerca -9,0. Za organizme iz morske vode pH vrijednosti oko 8,2 treba smatrati optimalnim. Osobito u akvarijima s morskom vodom s nižim životinjama (beskralježnjacima), konzumacija kalcijevog bikarbonata može uzrokovati pad pH vrijednosti (i karbonatne tvrdoće) ako se opskrba ne osigurava redovito. Kod njege riba iz blago alkalnih slatkovodnih voda, npr. Jezero Malawi i jezero Tanganyika, preporučuju se vrijednosti oko 8-8,5. Za koi i druge, pH vrijednosti između 7,5-8,5 smatraju se optimalnim. U vrtnom jezercu, ali posebno u akvariju, ako nedostaje CO2, posebno alge mogu iskoristiti hidrogenkarbonat u vodi svojom brzom asimilacijom tijekom fotosinteze (biogena dekalcifikacija) i tako dovesti pH vrijednost do razina koje opasne su za ribe (preko 10).

JBL PRO AQUATEST NH4
Razgradnja svih organskih tvari (ostataka hrane i biljaka, ribljih izlučevina) u akvariju i ribnjaku odvija se tzv. ciklusom dušika. Proteini se pretvaraju u amonij, a nitrit i bezopasni nitrat. Za ovaj proces odgovorne su određene bakterije. Mjerenjem pojedinačnih srednjih razina amonij, nitrita i nitrata mogu se dati izjave o "funkcioniranju" sustava. Na primjer, lijekovi koji se koriste za liječenje bolesti riba mogu oštetiti korisne bakterije za čišćenje, što dovodi do povećanja razine amonij i/ili nitrita. U pravilu, amonij neće biti mjerljiv u dobro održavanom akvariju s učinkovitim biološkim filtrom. Amonij je biljna hranjiva tvar i nije toksičan za ribe u niskim koncentracijama. Međutim, ovisno o pH vrijednosti, iz amonijaka može nastati toksični amonijak (BH3). Iz tog razloga, pH mjerenje treba uvijek provoditi s mjerenjem amonijaka.

JBL PRO AQUATEST NO2
Slično amonijaku, nitrit je otrov za ribe. Ovisno o osjetljivosti vrste ribe, koncentracije između 0,5 i 1 mg/l (ppm) već mogu biti smrtonosne. Morske ribe i mlade ribe osjetljivije su od odraslih.

JBL PRO AQUATEST NO3
Amonijak i nitriti se inače ne bi trebali nakupljati, ali ako je to slučaj, možda postoji problem s ravnotežom bakterija. Stalno rastući sadržaj nitrata s istovremeno niskim do nemjerljivim sadržajem amonija i nitrita ukazuje na dobro funkcioniranje bakterijske ravnoteže, ali u isto vrijeme ukazuje na nedovoljnu ravnotežu između riba (izvor dušika) i biljaka (konzumenata). Pretjerano visoke razine nitrata potiču neželjeni rast algi ako je u vodi osim nitrita dostupan i fosfat. Sadržaj nitrata stoga ne smije prelaziti 30 mg/l u slatkoj vodi i 20 mg/l u morskoj vodi. U obilno zasađenim akvarijima sa samo nekoliko malih riba može se dogoditi suprotno: nitrat postaje faktor nedostatka i mora se nadoknaditi kako bi biljke napredovale.

JBL PRO AQUATEST PO4 sensitive
Fosfat je važno hranjivo za biljke. U prirodnim vodama bez onečišćenja koncentracija fosfata je oko 0,01 mg/l, au morskoj vodi 0,07 mg/l. Biljke i alge prilagodile su se ovoj oskudnoj opskrbi fosfatom i stoga mogu preživjeti s malim količinama. Fosfat dospijeva u vodu uglavnom kroz probavne procese riba i nepojedene hrane. Pogotovo kada postoji veliki fond ribe, razine fosfata ponekad mogu biti 100 puta veće od prirodnih vrijednosti. Neke vodovodne tvrtke također dodaju fosfate u vodu iz slavine kako bi spriječile kamenac i koroziju u elektroenergetskom sustavu. Kao rezultat neprirodno velike količine hranjivih tvari, alge se eksplozivno razmnožavaju. Alge mogu pohraniti velike količine fosfata i tako nastaviti nesmanjeno rasti čak i nakon što se sadržaj fosfata smanji. Što se prije prepozna rastući sadržaj fosfata, veća je vjerojatnost da se može izbjeći prekomjeran rast algi. U obilno naseljenim akvarijima sa samo nekoliko riba može se dogoditi suprotno: ako nedostaje fosfata i mora se dodavati kako bi biljke napredovale. Posebno je to slučaj s takozvanim aquascapingom. Sadržaj fosfata trebao bi ostati ispod 0,4 mg/l u slatkovodnim akvarijima i ispod 0,1 mg/l u akvarijima s morskom vodom.

JBL PRO AQUATEST SiO2
Silicij je jedan od najčešćih elemenata na zemlji. Tijekom trošenja silikatnih stijena, silicij u obliku silikata završava u površinskim i podzemnim vodama. Tamo služi kao hranjivo za dijatomeje, neke vodene biljke i silikatne spužve. Budući da silikati nisu otrovni, u Pravilniku o vodi za piće nisu navedene granične vrijednosti. Ovisno o regiji, voda iz slavine stoga sadrži različite razine otopljenog silikata. Nakon postavljanja novog akvarija, smeđe naslage dijatomeja često su prva kolonizacija. Te naslage polako nestaju kada postoji dovoljna konkurencija drugih algi i mikroorganizama. Time se također smanjuje sadržaj silikata u vodi. Međutim, nakon promjene vode i novog silikata koji je dodan kao rezultat, takve se naslage dijatomeja često mogu ponovno pojaviti, osobito u morskoj vodi. Stoga bi se za punjenje i mijenjanje vode u akvarijima s morskom vodom po mogućnosti trebala koristiti osmozna voda bez silikata. Sadržaj silikata trebao bi biti ispod 1,2 mg/l u slatkoj vodi i ispod 0,4 mg/l u morskoj vodi.

JBL PRO AQUATEST Fe
Željezo je bitan element u tragovima za biljne i životinjske organizme. Uz odgovarajuću opskrbu CO2 i drugim elementima u tragovima, željezo je ključno za dobar rast biljaka te se kontinuirano troši. Staklastožuta boja mladih lisnih izdanaka i mlađeg lišća znak je nedostatka željeza. Željezo i neki drugi elementi u tragovima stabilni su u vodi samo ograničeno vrijeme, čak i ako su vezani na takozvane kelatore, kao što je uobičajeno u modernim pripravcima gnojiva. Osim toga, voda iz slavine obično ne sadrži željezo. Stoga se sadržaj željeza mora redovito kontrolirati ovim testom i po potrebi gnojiti. Koncentracija od 0,1-0,2 mg/ö već je dovoljna za dobar rast biljaka. U vrlo gusto zasađenim akvarijima, vrijednosti do 0,6 mg/l također mogu biti korisne. U morskoj vodi preporučuju se vrijednosti do 0,05 mg/l.

JBL PRO AQUATEST CU
Bakar je teški metal koji je s jedne strane neophodan kao element u tragovima, as druge strane djeluje razorno kao stanični toksin iznad određene koncentracije. Bakar uglavnom dospijeva u akvarij putem vode iz slavine, budući da su se za instalaciju vode često koristile bakrene cijevi. Ako voda dugo stoji u takvim cijevima, znatne količine bakra se mogu otopiti. Vodu koja stoji u cijevi stoga treba ispustiti prije uporabe. Iz istog razloga treba izbjegavati i kišnicu koja je tekla preko bakrenih oluka. Prilikom postavljanja akvarija ili ribnjaka uvijek morate paziti da koristite metalne predmete bez bakra. Kontrolirani ulazak bakra događa se primjenom lijekova protiv parazitskih bolesti riba, kao i nekih ubojica algi. Tako dobivene koncentracije bakra ribe mogu tolerirati određeno vrijeme, dok paraziti umiru.

JBL PRO AQUATEST O2
Sve vodene životinje trebaju kisik za disanje. O dovoljnom sadržaju kisika za pretvorbu amonija u nitrat ovise i "nevidljivi pomoćnici" u akvariju i ribnjaku, bakterije čistačice. Potreban dotok kisika može se osigurati dovoljnom sadnjom. U akvarijima i jezercima s malo ili bez sadnje, kao i u akvarijima s morskom vodom, sadržaj kisika treba uvijek održavati na odgovarajućoj vrijednosti zasićenja pomoću tehničke opreme. Vrijednost zasićenja ovisi o temperaturi vode. Biljke mogu prekoračiti ovu vrijednost zasićenja putem aktivnosti asimilacije. U dobro zasađenim akvarijima i jezercima, pred kraj perioda osvjetljenja, mogu se naći vrijednosti koje su 1-2 mg/l iznad vrijednosti zasićenja.

Naš stručnjak Oliver Knott preporučuje:
Kako biste bili sigurni da je u Vašem akvariju sve u redu, u kućanstvu akvarista ne smije nedostajati JBL set za testiranje vode. To je jedini način da se dovoljno brzo reagira ako parametri vode odjednom "izmaknu kontroli".

Marke (proizvođači): JBL
Napomena o opasnosti i sigurnosti

Signalano upozorenje: Oprez

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H226 - Zapaljiva tekućina i para.
 • H319 - Uzrokuje jako nadraživanje oka.

Signalano upozorenje: Oprez

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H226 - Zapaljiva tekućina i para.
 • H319 - Uzrokuje jako nadraživanje oka.

Signalano upozorenje: Oprez

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H226 - Zapaljiva tekućina i para.
 • H319 - Uzrokuje jako nadraživanje oka.

Signalano upozorenje: Oprez

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H226 - Zapaljiva tekućina i para.
 • H315 - Nadražuje kožu.
 • H319 - Uzrokuje jako nadraživanje oka.
 • H225 - Lako zapaljiva tekućina i para.
 • H302 - Štetno ako se proguta.
 • H314 - Uzrokuje teške opekline kože i ozljede oka.
 • H332 - Štetno ako se udiše.
 • H335 - Može nadražiti dišni sustav.
 • Može uzrokovati oštećenje organa tijekom produljene ili ponavljane izloženosti.
 • H400 - Vrlo otrovno za vodeni okoliš.
 • H411 - Otrovno za vodeni okoliš s dugotrajnim učincima.

Signalano upozorenje: Opasnost

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H314 - Uzrokuje teške opekline kože i ozljede oka.
 • H290 - Može nagrizati metale.
 • H318 - Uzrokuje teške ozljede oka.

Signalano upozorenje: Opasnost

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H314 - Uzrokuje teške opekline kože i ozljede oka.
 • H225 - Lako zapaljiva tekućina i para.
 • H319 - Uzrokuje jako nadraživanje oka.

Signalano upozorenje: Opasnost

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H226 - Zapaljiva tekućina i para.
 • H314 - Uzrokuje teške opekline kože i ozljede oka.
 • H319 - Uzrokuje jako nadraživanje oka.
 • H225 - Lako zapaljiva tekućina i para.

Signalano upozorenje: Opasnost

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H225 - Lako zapaljiva tekućina i para.
 • H315 - Nadražuje kožu.
 • H319 - Uzrokuje jako nadraživanje oka.
 • H336 - Može izazvati pospanost ili vrtoglavicu.
 • H300 - Smrtonosno ako se proguta.
 • H302 - Štetno ako se proguta.
 • H314 - Uzrokuje teške opekline kože i ozljede oka.
 • H411 - Otrovno za vodeni okoliš s dugotrajnim učincima.

Signalano upozorenje: Oprez

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H226 - Zapaljiva tekućina i para.
 • H319 - Uzrokuje jako nadraživanje oka.
 • H225 - Lako zapaljiva tekućina i para.

Signalano upozorenje: Opasnost

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • Može uzrokovati oštećenje organa tijekom produljene ili ponavljane izloženosti.
 • H314 - Uzrokuje teške opekline kože i ozljede oka.
 • H412 - Štetno za vodeni okoliš s dugotrajnim učincima.

Signalano upozorenje: Opasnost

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H314 - Uzrokuje teške opekline kože i ozljede oka.
 • H300 - Smrtonosno ako se proguta.
 • H302 - Štetno ako se proguta.
 • H310 - Smrtonosno u dodiru s kožom.
 • H400 - Vrlo otrovno za vodeni okoliš.
 • H410 - Vrlo otrovno za vodeni okoliš, s dugotrajnim učincima.

Signalano upozorenje: Opasnost

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H314 - Uzrokuje teške opekline kože i ozljede oka.
 • H290 - Može nagrizati metale.
 • H318 - Uzrokuje teške ozljede oka.

Signalano upozorenje: Opasnost

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H314 - Uzrokuje teške opekline kože i ozljede oka.
 • H411 - Otrovno za vodeni okoliš s dugotrajnim učincima.
 • H317 - Može izazvati alergijsku reakciju na koži.
 • H315 - Nadražuje kožu.
 • H319 - Uzrokuje jako nadraživanje oka.
 • H400 - Vrlo otrovno za vodeni okoliš.
 • H410 - Vrlo otrovno za vodeni okoliš, s dugotrajnim učincima.

Signalano upozorenje: Opasnost

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H301 - Otrovno ako se proguta.
 • H311 - Otrovno u dodiru s kožom.
 • H314 - Uzrokuje teške opekline kože i ozljede oka.
 • H317 - Može izazvati alergijsku reakciju na koži.
 • H319 - Uzrokuje jako nadraživanje oka.
 • H331 - Otrovno ako se udiše.
 • H335 - Može nadražiti dišni sustav.
 • Sumnja na moguća genetska oštećenja.
 • H400 - Vrlo otrovno za vodeni okoliš.
 • H410 - Vrlo otrovno za vodeni okoliš, s dugotrajnim učincima.
 • H412 - Štetno za vodeni okoliš s dugotrajnim učincima.

Signalano upozorenje: Oprez

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H302 - Štetno ako se proguta.
 • H317 - Može izazvati alergijsku reakciju na koži.
 • H290 - Može nagrizati metale.
 • H301 - Otrovno ako se proguta.

Napomena o opasnosti:

 • H315 - Nadražuje kožu.
 • H319 - Uzrokuje jako nadraživanje oka.
 • H335 - Može nadražiti dišni sustav.

Signalano upozorenje: Oprez

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H226 - Zapaljiva tekućina i para.
 • H319 - Uzrokuje jako nadraživanje oka.
 • H225 - Lako zapaljiva tekućina i para.

Signalano upozorenje: Opasnost

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H314 - Uzrokuje teške opekline kože i ozljede oka.
 • H290 - Može nagrizati metale.
 • H318 - Uzrokuje teške ozljede oka.

Signalano upozorenje: Opasnost

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H314 - Uzrokuje teške opekline kože i ozljede oka.
 • H412 - Štetno za vodeni okoliš s dugotrajnim učincima.
 • H290 - Može nagrizati metale.
 • H302 - Štetno ako se proguta.
 • H400 - Vrlo otrovno za vodeni okoliš.
 • H411 - Otrovno za vodeni okoliš s dugotrajnim učincima.
 • EUH 031 - U dodiru s kiselinama oslobađa otrovni plin.

Signalano upozorenje: Opasnost

Sigurnosna napomena:

 • P101 - Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu.
 • P102 - Čuvati izvan dohvata djece.
 • P303+P361+P353 - U SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom [ili tuširanjem].
 • P305+P351+P338 - U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispirati.
 • P501 - Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / nacionalnim propisima.

Napomena o opasnosti:

 • H314 - Uzrokuje teške opekline kože i ozljede oka.
 • H226 - Zapaljiva tekućina i para.
 • H335 - Može nadražiti dišni sustav.

Iskustva naših kupaca

1 recenzija u jeziku: hrvatski za JBL ProAquaTest Lab

22 recenzije kupaca u drugim jezicima

4,8 od 5 zvjezdica
5 zvjezdica 5 zvjezdice
35 (89%)
4 zvjezdica
3 (7%)
3 zvjezdica
0 (0%)
2 zvjezdica
0 (0%)
1 zvjezdica
1 (2%)

39 ocjene
1 recenzija kupaca. Jezik: hrvatski
22 recenzije kupaca u drugim jezicima

Slični proizvodi:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kupci koji su kupili "ProAquaTest Lab" , kupuju i:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder